2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Ungár Péter: hülyének nézi a választókat, aki azt ígéri, hogy Donáth Anna véget vet az inflációnak

Nem az ellenzéki pártstruktúra miatt nyert kétharmaddal a Fidesz, hiszen „megtörtént az összefogás, a DK pedig mára megnyerte »az Orbán-kormány legradikálisabb ellenzéke« versenyt.” Erről beszélt Ungár Péter, az LMP társelnöke a HVG-nek.



Annak nincs értelme szerinte, hogy a „DK mellett legyen még két-három, ugyanazt és ugyanúgy egy-két szavas üzenetekkel kommunikáló párt, az ellenzéki szavazók ugyanis ennél sokszínűbbek”. Az LMP társelnöke egyetért Donáth Annával és az ellenzéki szavazók nagy részével abban, hogy kevesebb pártra van szükség, de az ideológiai sokszínűséget egyetlen párt sem képes lefedni ellenzéki oldalon.

„Egy liberális, egy baloldali és egy zöldpártra biztos szükség van”

– mondta Ungár, és meg is nevezte, hogy mely pártokra gondol: a baloldalon a DK-ra, a liberális oldalon a Momentumra, Magyarország zöldpártja pedig az LMP.

Az interjúban szóba került a Momentum plakátkampánya is, amelyben titokzatosan sziluettként mutatják be a hamarosan visszatérő Donáth Annát, aki szerintük új útra vezetheti az országot.

„A sziluett alapján Ozzy Osbourne-ra vagy Csepregi Évára tippelek. De sajnos nem ennyire vicces a dolog. Felháborító, hogy az általam egyébként nagyra becsült Donáth Anna ilyenbe belemegy”

– fogalmazott az LMP társelnöke, aki szerint a felvezetésnél csak a plakátra írt szöveg rosszabb. „Teljesen hülyének nézi a választókat, aki azt ígéri nekik, hogy majd Donáth Anna – vagy bármelyik ellenzéki politikus – véget vet az inflációnak, a gazdasági válságnak.”

Ungár arról beszélt, hogy 2026-ig csak Orbán Viktornak van ráhatása ezekre a kérdésekre. „Az önkormányzati és uniós választáson való szerepléssel nem lehet csökkenteni az inflációt, még ha egy Indira Gandhiba oltott Winston Churchill lenne is Donáth Anna”.

Míg a Momentumot gyakran kritizálja az LMP társelnöke, a DK-ról ritkábban mond véleményt. „Vicces, hogy akik 2018-ban engem tartottak a kétharmad okozójának, mert nem léptem vissza egy DK-s jelölt javára, most azért kritizálnak, mert nem gyurcsányozok eleget. Gyurcsány szerintem eleget gyurcsányozik” – reagált a vádra. Szerinte azzal teszik a DK-nak a legnagyobb szívességet, ha folyton a DK-val ijesztgetnek, és úgy beszélnek róluk, mint az ellenzék hegemón erejéről.

„Az átcsábításokról pedig annyit, hogy aki egy pártot elárul, az megteszi a következővel is. Ezt a tanulópénzt megfizettük Demeter Mártánál”

– mondta arról, hogy a DK kisgömböcként gyűjti be más pártok politikusait. Demeter Márta az előválasztási kampány közepén lépett át az LMP-ből a Jobbikba.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató