2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Zelenszkij túltolja: Vigyék el azoknak a gyerekeit az oroszok, akik ellenzik a szankciókat

„Mi lenne, ha az ő gyerekeiket vinnék el, tennék buszokra és erőszakkal Oroszországba telepítenék őket?” – tette fel a kérdést az ukrán elnök.

Volodimir Zelenszkij hosszasan beszélt a zaporizzsjai atomerőmű elleni orosz támadásról a pénteki EU-Ukrajna csúcstalálkozó után, hogy megindokolja, szerinte miért van szükség az orosz atomipar ellen uniós szankciókra. Egyúttal a magyar kormány számára is üzenetet küldött, hiszen jelenleg lényegében Magyarország blokkolja a Roszatom elleni uniós szankciók bevezetését – tájékoztatott pénteken az Euronews.

Az ukrán elnök megállapította, hogy ezt a szankciót „bizonyos országok” ellenzik az unióban. A lap szerint ez a megjegyzés már egyértelműen Magyarországnak szólt, hiszen a budapesti kormány nyíltan ellenzi a Roszatom elleni szankciókat és vétóval fenyeget az ügyben. 

„Mi lenne, ha az ő gyerekeiket vinnék el, tennék buszokra és erőszakkal Oroszországba telepítenék őket?

Ez erőszakos áttelepítés és emiatt szankciókra, büntetésre van szükség. Halljuk, hogy az uniós vezetők támogatnak bennünket, de az összes tagállam vezetőjének a támogatására is szükség van” – nyilatkozta Volodmir Zelenszkij ukrán elnök. 

A lap emlékeztetett, Magyarország, illetve Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter többször nyilvánvalóvá tette azt, hogy elleneznek bármilyen uniós szankciót a Roszatom ellen. Ez a cég ugyanis alkatrészeket, illetve technológiát szállít majd a Paks 2 beruházáshoz.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató