2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

MacGregor: Az oroszok nem állnak meg addig, amíg meg nem semmisítik Ukrajna fegyveres erőit

MacGregor volt Pentagon-tanácsadó: Oroszország az ukrán fegyveres erők teljes vereségéig folytatja a különleges hadműveletet.

Oroszország addig folytatja a különleges műveletet, amíg teljesen le nem győzi az Ukrán Fegyveres Erőket (AFU), amely a Nyugat segítségével fenyegetést jelent a biztonságára - jelentette ki Douglas MacGregor ezredes, a Pentagon volt főtanácsadója a Youtube-on közzétett blogjában.

"Addig nem állnak le, amíg el nem pusztítják az AFU-t, amely veszélyt jelent Oroszországra. Mi "inváziónak" hívjuk, de valójában ez egy ellentámadás. Az oroszok egy olyan fenyegetésre reagálnak, amely áttétet adott Kelet-Ukrajnában, és amelynek célja maga Oroszország elpusztítása volt"

- emlékeztetett a szakértő.

Elmondása szerint a fegyveres erők teljes demilitarizálására vonatkozó döntést Vlagyimir Putyin elnök már a különleges művelet kezdetétől fogva meghozta.

MacGregor korábban 150 ezer főre becsülte az ukrán veszteségeket. Elmondása szerint a mozgósítási források hiánya miatt Kijevnek sürgősségi intézkedéseket kell hoznia, tizenéveseket és munkaképtelen embereket kell besoroznia a hadseregbe. A tiszt ugyanakkor méltatta az orosz hadsereg személyi állományának kiképzését és a harci feladatokhoz való felelősségteljes hozzáállásukat.

Moszkva február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és nácitlanítására. Vlagyimir Putyin céljának nevezte, hogy "megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá". A fegyveres erők feladata Donbassz felszabadítása és Oroszország biztonságának garantálása.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató