2023. április 02. - Áron
EUR : 380.99
USD : 349.85
Időjárás ikon13°

Makizaj: Talán szerdán tartok évértékelőt, nem tudom miről fogok beszélni

Pontosan még nem tudja, miről fog beszélni, de tart évértékelőt Hódmezővásárhely polgármestere, ha jól emlékszik szerdára van beírva a naptárba.

Márki-Zay Péter ugyan nem írta még meg az évértékelő beszédét, de azt már tudja, hogy beszélni fog az őt ért vádakról, mely szerint Münchenben találkozott Korányi Dáviddal, az amerikai kampányfinanszírozás egyik meghatározó alakjával, az Action for Democracy vezetőjével, röviddel azelőtt, hogy megérkeztek az első pénzek az ellenzékhez – derült ki a hódmezővásárhelyi polgármesterrel készült Mandiner interjúból.

Amint arról beszámoltunk, a Nemzeti Információs Központ (NIK) legújabb összegzéséből az derült ki, hogy az Action for Democracy adománygyűjtésből származó pénzének 58 százaléka landolt a MMM-nél, illetve egy kisebb része az eDemokrácia Műhely Egyesületnél. A maradékot öt gazdasági társaságnak utalták át.

Az Action for Democracy önmeghatározása szerint egy „olyan, aggódó civilekből álló globális szervezet, akik erőt akarnak adni azoknak, akik a szabadságért és a demokráciáért küzdenek”. A Korányi Dávid nevéhez köthető szervezet Magyarországot ebből a szempontból csatatérországnak mutatta be – hívta fel a figyelmet Schiffer András ügyvéd, részletesen bemutatva azt a nemzetközi hálózatot, amelynek képviselői aggódnak a demokrácia állapotáért.

Nem tudnak hatalomra kerülni

Az interjúban Márki-Zay irreálisnak nevezte a feltételezést, hogy Dobrev Klára jobb eredményt tudna elérni egy egypárti árnyékkormánnyal, mint az összefogott ellenzék, azaz nem tudná leváltani Orbán Viktort. Annál is inkább ez lehet a helyzet, mivel egy friss kutatás szerint Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc az ország legkevésbé kedvelt politikusai.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató