2023. március 21. - Benedek
EUR : 394.08
USD : 370.13
Időjárás ikon15°

Ungár Péter: az ellenzéki összefogás halott

A mérhetetlen párt társelnöke szerint a kamuzöld LMP tanult a leggyorsabban a tavalyi választási kudarcból.

Helyreállíthatatlan károkat okoznak Magyarországon az akkumulátorgyárak, és az is szemfényvesztés, hogy pusztán ezektől helyreáll a magyar gazdaság teljesítőképessége – erről is beszélt az LMP kongresszusán Ungár Péter, a párt társelnöke.

Megbukott az a konszenzus, amire a magyar gazdaság épült 1990 óta, miszerint a külföldi tőke számára vonzó országot kell építeni, ebben a gazdasági modellben már nincs több pénz – mondta a politikus.

Ungár értékelte a tavalyi országgyűlési választás ellenzéki kudarcát is, amely után – mint kiemelte – az LMP vonta le leggyorsabban a konzekvenciákat, ellentétben a többi párttal. Szerinte az összefogás halott: „Ugyanaz van, mint előtte, mindenki taktikáról beszél, vannak új messiások, Orbán Viktor napjai naponta meg vannak számlálva. Van árnyékkormány, van kontúrkormány, minden van, de mi azt gondoljuk, hogy ez valójában senkit nem érdekel” - idézi a portál a társelnököt. Ungár kiemelte: a pártnak nem lesz miniszterelnök-jelöltje, és más ellenzéki versengésben sem mérettetik meg magukat: „nem fogunk sprituális vezetőt és sámánt állítani, és Schmuck Erzsébettel nem indulunk az álarcos énekes következő évadán” - élcelődött. Azt is kiemelte: nem lesznek a DK zöldtagozata, önálló párt az LMP.

Az LMP-nek szerinte nem a közelgő kampánnyal kell foglalkoznia, hanem a valódi kérdésekkel, és akkor az emberek melléjük állnak majd. Erre az évre ezt a feladatot tűzte ki a párt számára.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató