2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

"Putyin megígérte, hogy nem fogja megölni Zelenszkijt" - mondta a korábbi izraeli kormányfő

"Putyin biztosított arról, hogy nem fogja megölni Zelenszkijt" - emlékezett vissza Naftali Bennett, Izrael korábbi miniszterelnöke.
.
"Szándékában áll megölni Zelenszkijt?" - kérdezték Bennettől a Channel 12 riportere. 



Vlagyimir Putyin orosz elnök megígérte, hogy nem fogja meggyilkolni ukrán kollégáját, Volodimir Zelenszkijt, amikor tavaly a háború első napjaiban találkozott Naftali Bennett volt izraeli miniszterelnökkel - derül ki a Jerusalem Post cikkéből.

Az izraeli médiának adott közel ötórás interjúból sok minden kiderült, amelyet szombat este tettek közzé a YouTube-on.

Ebben a beszélgetésben elmesélte Bennett a 2022. március eleji sábeszkor Moszkvába tett közismert útjának részleteit, amellyel megpróbált segíteni a két fél közötti békemegállapodás közvetítésében.

Putyin ígérete

Bennett ugyan nem tudott segíteni az ellenségeskedések befejezésében, de sikerült elérnie, hogy Putyin ígéretet tegyen arra, hogy nem öli meg Zelenszkijt, aki akkoriban egy titkos bunkerben rejtőzött, hogy megakadályozzon egy ilyen merényletet - írja a lap.

Putyin biztosította Bennettet:

"Nem fogom megölni Zelenszkijt".


Bennett azt válaszolta: "Meg kell értenem, hogy a szavát adja, hogy nem fogja megölni Zelenszkijt", és Putyin ismét megígérte, hogy nem teszi meg.

Bennett még Moszkvában, a Kremlből a repülőtérre tartva felhívta Zelenszkijt, hogy közölje vele, hogy nem fenyegeti halálos fenyegetés.

"Biztos vagy benne - kérdezte Zelenszkij.

"Száz százalékig" - válaszolta Bennett. Órákon belül Zelenszkij visszatért az irodájába, és készített egy videót, amelyben elmagyarázta, hogy nem fél, mondta Bennett.

Elmagyarázta, hogy Zelenszkij kérésére ment Moszkvába, mert úgy vélte, hogy van egy kis időablak, amelyben egyezségre lehet jutni a háború befejezése érdekében. 

"Abszolút titokban mentünk egy rozoga tervvel Izraelből a kazah térségen keresztül... mert nem tudtunk átrepülni a Fekete-tenger felett. Útközben imádkoztunk és áldást mondtunk a szombati bor felett, nagyon érzelmes volt" - mondta Bennett.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató