2023. március 24. - Gábor, Karina
EUR : 390.33
USD : 361.89
Időjárás ikon18°

Rendkívüli sajtótájékoztatót tart vasárnap a Belügyminisztérium

Szombaton a Magyar Orvosi Kamara küldöttgyűlésének résztvevői letétbe helyezték a felmondásukat, azt állítva, hogy tarthatatlan a magyar egészségügy helyzete. A Belügyminisztérium a fejlemények miatt vasárnapra egy rendkívüli sajtótájékoztatót ígért.

Mint arról már beszámoltunk korábban, a háziorvosok képviselői a Magyar Orvosi Kamara küldöttgyűlésén úgy döntöttek, hogy letétbe helyezik feladatellátási szerződésük felmondását, a szakellátásban dolgozó orvosok pedig az önként vállalt többletmunkára vonatkozó szerződésük felmondását helyezik letétbe. Emellett kijelentették, hogy tarthatatlannak látják az egészségügyi szakdolgozók bérhelyzetét is.

Az orvosok szombati küldöttgyűlésére az RTL Híradónak reagált a Belügyminisztérium. A tárca azt állította, hogy folyamatosak voltak az egyeztetések az orvosi kamarával, és – állításuk szerint – az új típusú ügyeleti rendszerben a javaslataikat szinte kivétel nélkül átvezették.  A minisztérium úgy véli, a kamara háziorvosi csoportjának a vezetője korábban elfogadhatónak tartotta az új szerződéseket. A tárca azt is közölte a júliusi és a jövő márciusi szakdolgozói béremelést pedig a legnagyobb léptékűnek tartják a rendszerváltozás óta.

Rendkívüli sajtótájékoztatót ígért a belügy 

A minisztérium emellett közleményben jelezte, hogy Takács Péter egészségügyi államtitkár vasárnap 14 órakor egy rendkívüli ajtótájékoztató keretében reagál majd a MOK szombati országos küldöttgyűlésének döntéseire. Az eseményt

Méltatlan támadás a kormány és a betegek ellen

címen hirdették meg. Takács Péter mellett felszólal Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója is az eseményen.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató