2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Ukránellenes óriásplakátok jelentek meg Lengyelországban

Ukránellenes óriásplakátokat helyeztek ki a lengyelországi Czestochowa városában - idézte a naTemat hírügynökség Leszek Sykulski politikai aktivistát.



A "Ez nem a mi háborúnk" feliratú plakátok egy katonanadrágos férfit ábrázolnak ukrán és orosz zászlókkal a háttérben. Az ukrán oldalon lévő lábat protézisként ábrázolják.

Sykulski elmondta, hogy ilyen hirdetőtáblákat terveznek elhelyezni Lengyelország-szerte.

A Gazeta Wyborcza jelentése szerint nem tudni, hány óriásplakát lesz, mennyibe kerülnek, és honnan szerezték a pénzt a szervezők. 

Korábban Mariusz Blaszczak lengyel miniszterelnök-helyettes és nemzetvédelmi miniszter azt mondta, hogy Varsó február végéig várja azokat, akik hajlandóak csatlakozni az Ukrajnáért létrehozott "tankkoalícióhoz".

Oroszország február 24. óta különleges katonai műveletet folytat Ukrajna demilitarizálására és "nácitlanítására". Vlagyimir Putyin úgy fogalmazott, hogy célja "azoknak az embereknek a védelme, akiket a kijevi rezsim nyolc éven át bántalmazott, népirtásnak vetett alá". A fegyveres erők feladata Donbassz felszabadítása és Oroszország biztonságának garantálása.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató