2024. június 15. - Jolán, Vid
EUR : 397.66
USD : 371.92
Időjárás ikon26°13°

A korrupciós botrányba keveredett Eva Kaili is ott volt a konferencián, amelyen Korányi, Karácsony és Soros fia is részt vett

Az EP letartóztatásban lévő egykori alelnöke magyar politikusokkal is „kiváló” kapcsolatot tartott fenn.

Eva Kaili, az Európai Parlament letartoztatásban lévő szocialista alelnöke is részt vett 2022 februárjában azon a müncheni biztonságpolitikai konferencián, amelyen Alexander Soros, Soros György fia, Korányi Dávid, a külföldi kampánytámogatások Magyarországra juttatásában kulcsszerepet játszó egykori tanácsadó, valamint Karácsony Gergely főpolgármester is megjelent – írja a Magyar Nemzet.

Egy ilyen esemény kiváló alkalom a „kényes ügyek” elrendezésére
A lap cikkében idézi diplomáciai körökben járatos forrásait is, akik szerint

egy ilyen esemény kiváló alkalom arra, hogy a jelenlévők egy-egy étkezést, hosszabb szünetet kihasználva elrendezzenek kényes ügyeket,
döntsenek kisebb-nagyobb üzletekről, akciókról, pozíciókról”.

A Magyar Nemzet kitér arra is, hogy „a konferencia gondosan megválasztott résztvevői között volt Eva Kaili, az Európai Parlament (EP) korrupciós ügyletekbe keveredett, nemrég letartóztatott szocialista alelnöke is”. Személye azért is lényeges, mert a Soros-szervezetek mellett magyar politikusokkal is „kiváló” kapcsolatot tartott fenn – hívja fel a figyelmet a lap.

Már többeket letartóztattak a brüsszeli korrupciós botrány miatt
Mint ismert, az EP görög származású szocialista alelnökét tavaly december 9-én tartóztatták le Brüsszelben, miután a gyanú alapján kenőpénzt fogadott el a szavazataiért cserébe. A belga ügyészség szerint a Perzsa-öböl menti Katar „tetemes mennyiségű készpénzzel és ajándékokkal is megpróbálta befolyásolni az Európai Parlament döntéshozatalát”. A botrány kirobbanása óta négy embert tartóztattak le korrupciós vádakkal – idézte fel a Magyar Nemzet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató