2023. március 20. - Klaudia
EUR : 394.08
USD : 370.13
Időjárás ikon15°

Elítélték Árpa Attilát drogbirtoklásért

Nagyon fontos leszögezni, hogy nem vagyok bűnös: felmentettek az eredeti vád alól, ami kábítószer-kereskedelem, és csak fogyasztásért, birtoklásért ítéltek el. Csak pénzbüntetést kaptam, tehát nem leszek büntetett előéletű. Nem vagyok drogkereskedő, ezt szeretném hangsúlyozni! -nyilatkozta Árpa Attila az ügyvédjén keresztül, minekután a Fővárosi Főügyészség elítélte a színészt drogbirtoklás miatt. A színész hozzátette, hogy fogyasztott drogot, de nem Johnny Depp és Marilyn Manson-féle bulira kell gondolni.

A másodrendű vádlott, Árpa Attila rendszeres kokainvásárló volt 2018-tól. Ismerőseinek is kínálta a kábítószert az otthonában a baráti összejövetelek alatt, hogy a vendégek kívánsága szerint rendelkezésre álljon kokain. Árpa Attila saját és ismerősei részére vásárolt alkalmaként, 0,7-3,5 g közötti mennyiséget, porciónként 20 ezer forintért. Árpa Attila megállapodott az ügy harmadrendű vádlottjával, hogy az a negyedrendűvel beszerzi a kábítószert az elsőrendű vádlottól, majd Árpa kifizeti a vételárat. A nyomozóhatóság 2019 márciusában Árpa otthonában kapta el őket -áll a vádiratban.

A Fővárosi Főügyészség öt ember ellen emelt vádat, köztük van Árpa Attila is, akit a bíróság bűnösnek is ítélt meg kábítószer-birtoklás miatt. Az ítélet szerint 1,5 millió forintos büntetést kell kifizetnie. Árpa ellen az eredeti vád kábítószer-kereskedelem volt, de ezalól felmentették a színészt.

Ügyvédjén keresztül pedig azt nyilatkozta, hogy nagyon fontos leszögezni, hogy nem vagyok bűnös: felmentettek az eredeti vád alól, ami kábítószer-kereskedelem, és csak fogyasztásért, birtoklásért ítéltek el. Csak pénzbüntetést kaptam, tehát nem leszek büntetett előéletű. Nem vagyok drogkereskedő, ezt szeretném hangsúlyozni! Nem találtak nálunk kábítószert, a fogyasztást nem tagadtam, de Magyarországon ma a fogyasztás egyenlő a birtoklással.

Az is csekély mennyiségű volt, nem Johnny Depp és Marilyn Manson-féle bulira kell gondolni.

 

(PS)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató