2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Lendvai:Lassan ki fog derülni, hogy az utálatos ukránok támadták meg Moszkvát

„Lassan ki fog derülni, hogy az utálatos ukránok támadták meg Moszkvát, a még utálatosabb Brüsszel pedig kukacokat etetne velünk. Mindenki az ellenségünk, becsületes honfi és -leány pedig teljes szívéből gyűlöli hazája ellenségeit.

Jágó óta tudjuk, hogy negatív érzelmeket sokkal könnyebb csiholni, mint pozitívakat.Tisztességes kormány persze inkább oltja a tüzet, mint szítja. Orbánék viszont hasznot remélnek abból, ha az ukránok és magyarok egy-egy része meggyűlöli egymást: így, az »ellenségem ellensége...« alapon sokkal könnyebb érzelmileg is alátámasztani a Putyin ölében üldögélést. Ukrán részről is akadnak, akik nacionalista dühkitörésekkel -ha akarják, ha nem- alájátszanak ennek.

De az már vicc, ahogy "Brüsszel" vonatkozásában a buzgó agrárminiszter locsolgatta a gyűlöletmagvakat. Úgy beszélt, mintha onnan bogarak és kukacok evésére köteleznék a derék magyar gyomrot. »Provokatív döntés« – háborgott. A magyargyilkos provokáció abból áll, hogy az EB felvette az árusítható élelmiszerek listájára a már néhány helyen használatos rovarlisztet. Aki akarja, eszi, árulja, aki nem akarja, nem. Nekem nincs kedvem megkóstolni, de nem is kötelez rá senki. A miniszter viszont színpadias gesztusokkal eljátssza, hogy a szánkba akarják tömni a bogarakat: »Hagyományos életformánkat, kultúránkat és értékrendünket sodorják veszélybe«. »Nem szorulunk kukacokra!« »A magyar emberek nem akarnak rovarokat enni!«

Tényleg nem, miniszter úr. Viszont sokan attól a békától is viszolygunk, amit Önök nap mint nap lenyeletnének velünk.”- írta Lendvai Ildikó a Facebookon.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató