2023. március 22. - Beáta, Izolda
EUR : 391.74
USD : 364.51
Időjárás ikon15°

Kitörés-múzeumot hozna létre a Mi Hazánk

Vékony Csongor szerint „1945 hős várvédőire nyugodtan tekinthetünk példaképekként."Budapest 1944–45-ös ostromának mindennapjait szakmai alapon bemutató „kitörés-múzeum" létrehozását vetette fel keddi sajtótájékoztatóján Vékony Csongor, a Mi Hazánk Mozgalom fővárosi elnöke.

„1945 hős várvédőire nyugodtan tekinthetünk példaképekként"

– fogalmazott a politikus, aki szerint „súlyos történelmi tévhitekben él a világ", hiszen napjainkban is sokan felszabadítókként, nem pedig megszállókként emlékeznek a szovjet csapatokra.

Kiemelte: a szovjetek „katonákat és civileket nem kímélve irtották a magyart", tömegesen követtek el nemi erőszakot, majd „a nyakunkon maradtak további 45 évig".

Vékony Csongor arról beszélt: 33 évvel a rendszerváltás után nem emlékezhetnek nyilvánosan a kitörés hőseire, mert a rendőrség „betiltott" minden ezzel kapcsolatos köztéri rendezvényt. Hangsúlyozta: a korábbi években mindig fegyelmezett keretek között zajlott a történelmi hősök előtt tisztelgők megemlékezése, így sokkal inkább az eseményeket megzavaró „importált anarchisták" ellen kellene fellépniük a hatóságoknak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató