2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

A magyar Külügyminisztérium bekérette a szlovák nagykövetet

Reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium Rastislav Kácer szlovák külügyér nyilatkozataira, aki azt állította:

„Ha Vlagyimir Putyin sikeres lett volna Ukrajnában, Magyarországnak már területi követelései lettek volna Szlovákiával szemben.”

Az esettel összefüggésben bekérették Szlovákia magyarországi nagykövetét. Menczer Tamás szerint a politikus állításai elfogadhatatlan hazugságok.

„Európa nagy válságokkal néz szembe, ilyenkor józan politikusokra van szükség, Szlovákia jelenlegi külügyminisztere nem ilyen” – jelentette ki közösségi oldalán megosztott bejegyzésében Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, reagálva Rastislav Kácer szlovák külügyminiszter kijelentéseire.

Kácer miniszter alapvetően azért támadja Magyarországot, mert mi békepártiak és szankcióellenesek vagyunk. De ezen akkor sem változtatunk, ha ez nem tetszik Kácer miniszter úrnak

– írta bejegyzésében.

Menczer Tamás beszámolt arról is, hogy 

A KÜLÜGYMINISZTÉRIUMBA RENDELTE SZLOVÁKIA BUDAPESTI NAGYKÖVETÉT, ÉS ELMONDTA NEKI, HOGY RASTISLAV KÁCER MONDATAI ELFOGADHATATLAN, NONSZENSZ HAZUGSÁGOK.

„A magyar–szlovák partnerség és a V4-es szövetség bőven túléli az olyan figurákat, mint Rastislav Kácer” – zárta bejegyzését az államtitkár.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató