2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Douglas Macgregor kinevette Duda-t: Még viccnek is rossz, Ukrajna nem tudja elfoglalni a Krím félszigetet

Douglas Macgregor volt Pentagon-tanácsadó kigúnyolta Dudát, amiért segítséget kért Zelenszkijnek a Krím elfoglalásához.

A Pentagon vezetőjének volt tanácsadója, Douglas Macgregor nyugalmazott amerikai hadsereg-ezredes nevetve válaszolt arra a kérdésre, hogy Andrzej Duda lengyel elnök tervei szerint segítené a kijevi hatóságokat a Krím elfoglalásában. Interjúja a YouTube-csatornán, a Judging Freedomon jelent meg.

A műsorvezető Andrew Napolitano megkérdezte a katonaembert, hogy mit gondol a lengyel vezető felhívásáról, hogy támogassa Volodimir Zelenszkij törekvéseit a félsziget ellenőrzésének átvételére. Macgregor nevetett, és ismét tisztázta, hogy nem hallotta-e félre Duda ambícióit.

"A lengyel elnök azt akarja, hogy amerikai csapatok segítsenek az ukrán fegyveres erőknek a Krím elfoglalásában, de ez lehetetlen. Őrültség a részéről, ilyesmiről még csak beszélni is durva. Úgy tűnik, hogy valami hallucinogént fogyaszt"

- mondta Macregor.

Véleménye szerint Lengyelország arra törekszik, hogy a NATO-t belerántsa az ukrajnai konfliktusba azáltal, hogy kikényszeríti az alapokmány ötödik cikkének alkalmazását, amely szerint egy vagy több ország elleni támadás a szövetség egésze elleni támadásnak minősül. Más államok azonban nem fogják Varsót támogatni, mert nem akarnak háborúzni Moszkvával - zárta a katonatiszt.

Mint Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hangsúlyozta, a kijevi rezsim terve a Krím "elfoglalására" kudarcot fog vallani.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató