2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.15
USD : 360.22
Időjárás ikon11°

Újból késsel támadtak egy intézkedő rendőrre - a támadó boxolni is akart

A 31 éves szabolcsi férfit rendőrbot és testi kényszer alkalmazásával sikerült megbilincselni.

Felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt nyomoz egy 31 éves szabolcsi férfi ellen Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség, mert kedd este egy határmenti településen rendőrre támadt egy 32 centiméter hosszú, 19 centiméteres pengéjű késsel, és csak nehezen tudták megfékezni – derült ki az ügyészségi portálon olvasható közleményből. 

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint az újabb rendőrök elleni késes támadás előzménye, hogy egy gépkocsi elsodort egy kerékpárost, majd annak vezetője megállás nélkül elhajtott. A helyszíni intézkedés közben megjelent a közlekedési balesetben érintett jármű közelben lakó, ittas állapotban lévő tulajdonosa,

kezében a késsel közeledve az egyik intézkedő rendőr felé.

Az eddigi adatok szerint a férfi a jobb kezében marokra fogott kést folyamatosan le-föl mozgatta, és azzal vágó és szúró mozdulatokat tett. A rendőr felszólította a férfit, hogy álljon meg és tegye le a kést, ennek azonban ő nem tett eleget, hanem a késsel tovább közelített a rendőr felé, aki hátrálni kezdett, és egy a közelben lévő civillel együtt bezárkózott a rendőrautóba.

A férfi bokszolni is akart
Az „akció” folytatódott, és a késes támadó továbbra is harcolni akart, késével változatlanul hadonászott, és csak erősítés után sikerült többszöri felszólításra rávenni a férfit, hogy dobja el a fegyvert. Csakhogy az autóból kiszálló rendőrökkel ököllel is vívott volna a gyanúsított, aki mindkét kezét az arca elé, bokszoló állásba emelte és támadó állást vett fel, a levegőt ütve. Az egyik egyenruhás végül közbelépett, és

rendőrbot, majd testi kényszer segítségével sikeresen megbilincselték és előállították a támadót.

A nyomozó ügyészség elrendelte az ittas vezetés miatt 2020-ban felfüggesztett szabadságvesztésre és 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt férfi őrizetét.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató