2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Orosz nagykövetség: Világméretű következményei lesznek ha a britek vadászrepülőgépet küldenek Ukrajnába

A brit vadászgépek szállítása a kijevi rezsimnek katonai és politikai következményekkel jár az egész világra nézve – áll a londoni orosz nagykövetség kommentárjában, amelyet a RIA Novosztyi hírügynökség közölt.

“Szeretném emlékeztetni a londoni kormányt: a lelkiismeretén szárad, hogy egy ilyen forgatókönyv esetén véres betakarítás lesz az újabb eszkalációs fordulóból, valamint az ebből eredő katonai és politikai következményekből az európai kontinensre és a világra nézve” – áll a közleményben.

A diplomáciai képviselet megjegyezte, hogy az ukrán csapatok nyugati harci repülőgépeket vetnének be a Donyecki és Luganszki Népköztársaságok városainak lakónegyedei, valamint az orosz védelem alá került Herszon és Zaporizzsja régiók elleni légitámadások során.

OROSZORSZÁG A MAGA RÉSZÉRŐL VÁLASZOLNI FOG A BRIT FÉL BÁRMILYEN BARÁTSÁGTALAN LÉPÉSÉRE – ÖSSZEGZETT A NAGYKÖVETSÉG.

Szerdán a Wall Street Journal arról számolt be, hogy London fontolóra vette a vadászgépek átadásának lehetőségét a kijevi rezsimnek. Rishi Sunak miniszterelnök később azt mondta, hogy az Egyesült Királyság valóban nem zárta ki ezt a lehetőséget. Emellett a Sky News szerint felkérte Ben Wallace védelmi minisztert, hogy derítse ki, mely repülőgépek adhatók át az ukrán hadseregnek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató