2023. június 05. - Fatime
EUR : 371.06
USD : 344.4
Időjárás ikon24°16°

Új államtitkárság foglalkozik a vízüggyel

Az Energiaügyi Minisztériumban önálló államtitkárság jön létre, amely a víziközmű-ágazatért fog felelni. Az új államtitkárságot 2023. február 8-ától V. Németh Zsolt vezeti – írja a minisztérium közleménye.

A döntést azzal indokolták, hogy „a kormány célja a közműszolgáltatások színvonalának emelése, az ágazat köztulajdonú vállalatai működőképességének biztosítása, a nemzeti vízkincs védelme és hatékony hasznosítása”. Energiaügyi Minisztérium szerint a víziközmű-szolgáltatások megbízhatósága és fenntarthatósága hosszabb távon is alapvetően befolyásolja a magyar emberek életminőségét, ezért az új államtitkárság kiemelt feladata lesz a víziközmű-szolgáltatások szabályozása és felügyelete, valamint az ágazatban jelentős szereppel bíró önkormányzatokkal való együttműködés – áll az MTI által idézett közleményben.

V. Németh Zsolt 25 éve országgyűlési képviselő, 2010-től a Vidékfejlesztési Minisztériumban, azután 2014 és 2018 között a Földművelésügyi Minisztériumban töltött be államtitkári tisztséget. 2022 óta a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztosként tevékenykedik.

Palkovics László tavaly novemberi lemondása és a Technológiai és Ipari Minisztérium megszüntetése után Orbán Viktor miniszterelnök változtat a kormányzati struktúrán, így létrejött az új Energiaügyi Minisztérium, amelyet 2022. december 1. óta Lantos Csaba vezet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató