2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Amerikai rakétákat és több tonna robbanóanyagot szállító kamionok karamboloztak Németországban

Amerikai rakétákat és több tonna robbanóanyagot szállító kamionok karamboloztak Németországban, az A6-os autópályán Nürnberg felé haladó amerikai katonai konvoj egy Baden-Württemberg tartományi kisvárosnál, Kirchberg an der Jagstnál karambolozott még csütörtök délután, de a mentés még pénteken is tartott, írja az MTI. A balesetet az okozta, hogy az öt járműből álló konvoj harmadik konténerszállító kamionjának vezetője sávváltásnál rosszul mérte fel a távolságot, és nekiütközött az előtte haladónak és vezetőfülkéje kigyulladt.

 

A mögöttük haladó két kamionnak sikerült kitérni és megállni, a tüzet gyorsan eloltották. A balesetet okozó teherautó vezetője és utasa súlyosan megsérült, egyiküket mentőhelikopterrel szállították kórházba. A konvoj második kamionjának utasai könnyebben sérültek meg.

A konvoj robbanóanyagokat és rakétákat szállított, amelyekhez nem volt gyújtószerkezet csatlakoztatva. A rendőrség elővigyázatosságból mindkét irányban lezárta az autópályát. A helyszínre riasztott amerikai katonai szakértők megállapították, hogy a szállítmány nem sérült meg, így egy mobildaruval át lehetett rakodni az amerikai hadsereg cserejárműveire. A sérült kamionok mentése péntek hajnalban kezdődött, az autópályát reggel nyitották meg.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató