2023. április 01. - Hugó
EUR : 380.99
USD : 349.85
Időjárás ikon13°

Jön a melegfront, enyhülnek a hajnali fagyok is

Szombat este zápor is lehet, vasárnap már az előző napokhoz képest jóval enyhébb lesz a hajnal.

Érkezik a melegfront, szombaton a változóan felhős idő mellett többórás napsütés várható – írja az Időkép.

Késő délutánól, estétől egy melegfront hatására helyenként eső, zápor, főként keleten-északkeleten havas eső, kisebb havazás, néhol ónos eső kialakulhat. A nyugati-délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. Kora délután 2 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap virradóra helyenként párássá válhat a levegő, később változóan felhős-napos időre van kilátás, helyenként egy-egy zápor, keleten kezdetben hózápor, néhol ónos eső előfordulhat. Az északias szél többfelé élénk, helyenként erős lesz. Az előző napokhoz képest jóval enyhébb lesz a hajnal, -3 és +5 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet. Napközben 4-10 fokot mérhetünk.

Hétfőn hajnalra többfelé képződhet pára, köd. Napközben nyugaton lesz több, keletebbre kevesebb felhő, de csapadék nem valószínű. Napközben átmenetileg megélénkülhet a szél, hajnalban -5 és +1, míg napközben 3-10 fok várható.

Kedden ismét pára-, ködfoltokkal indul a nap, amely néhol csak lassabban oszlik majd fel. Napközben naposabb és felhősebb tájak válthatják egymást, számottevő csapadék sehol sem valószínű. A Dunántúlon és északon élénk, néhol erős lehet az északi-északnyugati szél. A minimumok -3 és +2, a maximumok 5-10 fok között alakulnak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató