2023. június 04. - Bulcsú
EUR : 371.06
USD : 344.4
Időjárás ikon24°13°

Financial Times: Fogy a lőszer, az ukránok könyörögnek

Ukrajnának „azonnal” szüksége van újabb nyugati lőszerszállítmányokra – erről írt cikkében a Financial Times.A lap szerint ukrán tisztviselők azt mondták, hogy rendkívül nagy szükségük lenne az újabb szállítmányokra most, amikor küszöbön áll egy újabb nagy orosz offenzíva.

Nincs annyi lőszerünk, mint amennyire szükségünk lenne

– mondta az egyik tisztviselő. 

A Financial Times cikkében azt is felvetették, hogy Volodimir Zelenszkij elnök valójában nem is elsősorban azért utazott Európába a héten, hogy modern vadászgépeket kérjen a Nyugattól, hanem azért, hogy lőszert kérjen tőlük (ezt a feltételezést erősítheti az a sajtóhír is, miszerint az ukrán elnök a tagállami vezetőknek már egy kész listát adott át arról, hogy mi mindenre lenne szükségük).

Mint a cikkben írták: az ukránok attól tartanak, hogy az újabb orosz támadás miatt kimerülhetnek a készleteik, valamint attól, hogy Oroszország még a nyugati szankciók ellenére is sokkal gyorsabban tudja pótolni a készleteit. Mint a Financial Times cikkében írták: Ukrajna egyedüli a tüzérségi lövedékekből körülbelül 5000 darabot tüzel el naponta, ami megfelel egy kisebb Európa ország által egyetlen évre rendelt mennyiségnek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató