2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Az offshore-os Ráczné Földi Judit lett a DK új parlamenti képviselője

Kordás László országgyűlési képviselő halála miatt a DK-nak döntenie kellett a tavalyi választáson szerzett listás mandátumáról, és a párt elnöksége úgy döntött, Ráczné Földi Judit töltheti be a megüresedett országgyűlési mandátumot.

Ráczné Földi Judit közgazdász, 10 éve a Demokratikus Koalíció tagja, 2015 óta pedig székesfehérvári önkormányzati képviselő. A képviselőt a párt úgy mutatja be, hogy a neve „mára összeforrt a sporttámogatásokkal kapcsolatos korrupció felderítésével, hiszen éveken át pereskedett azért, hogy kiderüljön: mire költötte az Orbán Viktor által alapított Felcsúti Utánpótlásnevelésért Alapítvány a TAO-pénzeket”. „Az ő többéves munkája nélkül talán soha nem tudhatta volna meg az ország, hogy a futballra felvett közpénzmilliárdok egy részét Felcsúton libamájra és túró rudira költötték. Ráczné Földi Judit ezentúl évek óta kiemelten foglalkozik a lombikprogrammal kapcsolatos kérdésekkel és az érintett családok támogatásával” – írja a DK.

A bíróság januárban jogerősen megállapította, hogy a Válasz Online megalapozottan írta azt a 2021-es ellenzéki előválasztásról szóló cikkeiben, hogy a DK elnökségi tagja – akit ügyvédként Schiffer András képviselt – hazudott, amikor letagadta az offshore-cégét.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató