2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Fehér Ház: Nem földönkívülieket lőttek le Amerika fölött

"Nem hiszem, hogy az amerikaiaknak földönkívüliek miatt kell aggódnia, pont. Szerintem erről nem érdemes többet beszélni"- ezt mondta hétfői sajtótájékoztatóján John Kirby, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának vezetője.

Ezzel ő volt a Fehér Ház második dolgozója, akinek hétfőn tagadnia kellett, hogy a hétvégén földönkívüliek járműveit lőtték volna le amerikai vadászgépek az Egyesült Államok felett.

Vasárnap már a negyedik azonosítatlan repülő tárgyat lőttek ki az amerikai légtérben egy hónapon belül, ezúttal a Huron-tó fölött. Ez egy nyolcszögletű, pilóta nélküli eszköz volt, amely most mélyen a tó fenekén van. Előtte pénteken egy autó méretű repülő valamit lőttek ki Alaszkában, szombaton pedig a közeli kanadai tartomány, Yukon területén szedtek le egy azonosítatlan tárgyat. Február 4-én pedig a kínai kémballonként elhíresült valamit lőtték az Atlanti-óceánba. Az amerikai kormány ezért rengeteg kérdést kap, jogosan, arról, hogy vajon mi a fenék röpködnek az ország fölött, miért vannak ott, ki küldte őket és jó, hogy lelőtték-e azokat.

Ezekre a kérdésekre próbált válaszolni hétfőn John Kirby és Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház vezető szóvivője. És mindkettőjüktől megkérdezték, mennyire biztos, az amerikai kormány, hogy nem földönkívüliek űrhajóit lőtték tavakba és tengerekbe.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató