2023. szeptember 22. - Móric
EUR : 385.61
USD : 361.87
Időjárás ikon29°17°

Gonzalo Lira: "készítik elő Orbán Viktor megbuktatásának mechanizmusait, hamarosan zavargások lesznek Budapesten"

Amerikai tisztviselők és civil szervezetek az „USAID” vezetésével lépnek fel Magyarországon. Az ilyen tevékenységek általában a színes forradalom előfutárai, “figyeld, hamarosan zavargások lesznek Budapesten, mindig ugyanazt csinálják” – olvasható több publikációban is, ami a napokban jelent meg a világhálón.Legyen szó kultúrpolitikáról vagy ukrajnai konfliktusról: Magyarország kiszakad az USA vezette transzatlanti blokkból. Főleg külpolitikai szempontból Orbán kormánya az utóbbi időben egyre magabiztosabbá és öntörvényűbbé vált. Sok megfigyelő most arra figyelmeztet, hogy az USA ezért “színes forradalmat” próbál elindítani Magyarországon, az “USAID” hathatós segítségével – minderről egy osztrák lap írt részletesen.

„Itt vagyok Magyarországon. Az egyik ország, ahol az USAID program újraindult”

– jelentette be Samantha Power néhány nappal ezelőtt a Twitteren, aki az USAID igazgatója, és az Egyesült Államok ENSZ-nagyköveteként is tevékenykedett. A hatalom – saját bevallása szerint – „minden nap olyan emberekkel dolgozna, akik erősítik a demokratikus intézményeket, építik a független médiát, támogatják és védik az emberi jogokat. Mindarra, amire az orbáni Magyarországnak sürgősen szüksége lenne a transzatlanti blokk után” – írta a Twitteren.

Az USAID egy központi intézmény, amely külföldön politikai befolyás gyakorlásán dolgozik, és úgynevezett „színes forradalmakat” készít elő. Elég jól dokumentált, hogy az USA miként próbált meg kubai ellenállást létrehozni a Castro-kormánnyal szemben az USAID segítségével. Az is bizonyított, hogy az USAID szorosan együttműködik a Soros Nyílt Társadalom Alapítvánnyal. Az osztrák politikai témákkal foglalkozó lap arról ír, hogy “Magyarország egyre magabiztosabb a külpolitikában. Legutóbb Orbán külügyminisztere azt mondta az amerikai nagykövetnek: „Magyarország szuverén ország.” Azokat a nagyköveteket, akik Budapesten voltak, hogy politikát alakítsanak ki, többé nem fogadják be. Szijjártó Péter bejelentése február elején érkezett. Körülbelül egy héttel később Samantha Power nyilvánosságra hozta azt a videóját, hogy éppen Magyarországon tartózkodik. De ez nem csak szimbolikus: Power szombaton egyértelműen megállapította, hogy az amerikai tisztviselők és civil szervezetek (újra) aktívak Magyarországon.” Ez “gyakran a színes forradalomra tett kísérletek előfutára” – írják az amerikai kritikusok.

A Twitteren több bejegyzést is találtunk ennek alátámasztására, pl. a “Franco” felhasználói névvel regisztrált profil az alábbiakról tweetelt:

Vagyis már nem is titkolják, hogy a Majdan téren kirobbantott forradalomhoz hasonlóan Budapesten is polgárháborús helyzetet akarnak kirobbantani, ezért érkezett Magyarországra az USAID embere.

2014. január 22-e és február vége között 90 tüntető és 19 rendőr vesztette életét, a többség mindkét oldalon lőtt sebekbe halt be. Egy, a világfigyelő oldalán megjelent beszámolóban minderről úgy írtak: semmitől nem riadnak vissza. Akár ilyen “Majdan” is csinálnának Budapesten, csak a hatalom számít nekik minden áron. Soros és érdekszövetségesei, bár világszerte, leginkább a szélsőbaloldali antifa csoportokat használják fel. Ne felejtsük el a Majdan figyelmeztetését, hogy Budapesten is  bármikor megtennék, ha rajtuk múlna. Elhallgatták, hogy az Egyesült Államok 5 milliárd dollárral támogatta (és még ki tudja, valójában mennyivel;  hogy a “mi” Soros György bácsikánk szintén vastagon benne volt – pénzzel, általa irányított NGO-kal – a törvényes ukrán államfő megbuktatásában. Ahogy tette azt később Macedóniában, és próbálja tenni most Magyarországon is, a Nyugatnál kegyvesztetté vált Orbán esetében is. 

Milyen színű lesz a magyar színes forradalom?

– teszi fel a kérdést a „Geopolitics & Empire” blog.

Gonzalo Lira még egyértelműbb:

Ők (a hatalom) készítik elő Orbán Viktor megbuktatásának mechanizmusait – „demokráciapárti civil szervezetek”, amelyek valójában a CIA-alkalmazottként toboroznak ügynököket, provokátorokat. Hamarosan zavargások lesznek Budapesten. Figyeld – mindig ugyanazt csinálják.”


Pascal-Emmanuel Gobry, a washingtoni Etikai és Közpolitikai Központ munkatársa élesen kritizálta Powell megjelenését Budapesten. Számukra ma már teljesen vitathatatlan, hogy a USAID-t politikai eszközként használják nemkívánatos rezsimek megingatására vagy akár megdöntésére. Még az USAID hatalmas ukrajnai befektetéseiről is nyíltan beszélnek Amerikában. Az osztrák politikai témákkal foglalkozó tkp.at cikkében kiemeli: a Trumppal kiváló kapcsolatokat ápoló Orbánt figyelmeztetni kell, hogy újabb támadást indítanak ellene.

TITKOSSZOLGÁLAT ÉS POLITIKA: VAJON MIÉRT KÉPEZ UKRÁN AKTIVISTÁKAT EGY MAGYAR MEDIKA? CSEH KATALINRÓL 2019-BEN MÁR LERÁNTOTTUK A LEPLET

Emlékeznek ugye arra, hogy Cseh Katalin kiknek és mikor is tartott képzéseket? Igen, az ukrajnai zavargások előtt a magyar medika workshopokat tartott belorusz és ukrán aktivistáknak, akik aztán kirobbantották a kijevi zavargásokat. Jó kérdés, hogy miért is tette mindezt?
A 2013-ban kirobbant, kirobbantott kijevi tüntetések döntően az oroszbarát politikai, gazdasági elit ellen irányultak. 2014 februárjában a nyugati orien­tációt elutasító Viktor Janukovics elnököt és a mögötte álló kormányt sikerült elüldözni az országból.
Az újonnan megalakuló kormány több tagja úgy ejtőernyőzött a miniszteri bársonyszékébe, hogy néhány órával azelőtt kapta meg az ukrán állampolgárságot. Amerikai, litván, grúz állampolgárok, akik az ország nyelvét alig vagy egyáltalán nem beszélik.

Ahogy a katonai, úgy a titkosszolgálati konfliktus is állandósult.

Ukrajnában, a kijevi Majdanon kitört „forradalom” nyomán az ország a teljes és tökéletes káoszba süllyedt, az államhatalom az ország egyes vidékein gyakorlatilag megszűnt, az életszínvonal felfoghatatlanul rövid idő alatt visszasüllyedt a legsötétebb szovjet időket idéző állapotokba, az ország élén egy ügynökökből, kettős ügynökökből, számos állampolgárságú, kizárólag idegen (amerikai, valamint a globális tőke) érdekeket kiszolgáló és képviselő „kormány” állt; a „forradalom” magától soha nem tört volna ki, éppen ezért gondoskodni kellett róla, hogy „kitörjön” – ezt a munkát a CIA, illetve a Soros-féle NGO-k végezték el. Majd a fent jellemzett bábkormányt ültették az ország élére, és gyakorlatilag a mai napig az amerikai titkosszolgálat irányítja az országot. Ennek előkészítésében vett részt Cseh Katalin.

Az előző, Obama-féle amerikai adminisztráció egyáltalán nem is titkolta, mit művel Ukrajnában: amerikai alelnökök gyerekei ültek az ukrán energetikai szektorban tevékenykedő vállalatok igazgatótanácsaiba, amerikai külügyi tisztviselők beszéltek arról nyíltan és mindenféle szégyenérzet nélkül, hogy az amerikai kormány (és a titkosszolgálat) mennyi pénzt ölt az ukrajnai forradalomba, a forradalom kitörésének megszervezésébe és mindabba, ami ez után történt. Egy Bisztrickij nevű ember, Soros ukrajnai megbízottja, helytartója egy felvételen arról beszél, hogy az általuk pénzelt úgynevezett civil szervezetek buktatták meg az ukrán elnököt. Jevhen Bisztrickij, aki az ukrajnai Nyílt Társadalom Alapítványok vezetője volt 1999 és 2018 között, a saját befolyásukkal kapcsolatban a „meghatározó szerep” kifejezést használja. Bisztrickij – aki azt hiszi, hogy egy potenciális támogatójukkal beszélget – szó szerint azt mondja: ők alakították úgy az előfeltételeket, hogy a változás bekövetkezzen. Azt is érdemes felidézni, hogy a 2013-as „Majdan-forradalmat” megelőző években az ukrajnai Nyílt Társadalom Alapítványok gyakran nyújtott bőkezű pénzügyi támogatásokat különböző helyi NGO-knak, amelyek az úgynevezett civil aktivizmust népszerűsítették Ukrajnában. Az OSF aktivitásának célja ezek szerint nem volt más, mint a nélkülözhetetlen terepmunka elvégzése, valamint az ellenálláshoz, illetve – a Sorossal szemben álló – Viktor Janukovics kormányának elmozdításához szükséges előfeltételek megteremtése.

A „forradalom” eredményeként megbukott Viktor Janukovics jobboldali kormánya, Soros pedig alapítványán keresztül kedvére alakíthatja azóta az ukrán belpolitikát. Ennek eredményeként a nyílt oroszellenes konfrontáció miatt azóta az ország teljes káoszba és anarchiába zuhant. Ebben pedig a magyar medikának, Cseh Katalinnak is szerepe volt. Annak a Cseh Katalinnak, aki európai parlamenti képviselőként az amerikai kongresszus elé akarja tárni a magyar jogállamiság „keserű helyzetét” és a NATO beavatkozását kéri országunk életébe. Az, hogy ezt már ilyen nyíltan megteheti, talán mégsem újdonság.

A szombaton, Budapesten történt brutális antifa-támadás pedig mindezek tudatában egyértelműen azt mutatja, nem tétlenkednek Soros és a CIA provokátorai, hogy Magyarországon is színes forradalmat robbantsanak ki az Orbán-kormány megdöntése érdekében.

Jurák Kata - Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató