2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Csekk Katka: Mennyiért adja el a kormány a lelkiismeretét?

A Facebookon posztolt a korrupt momentumos.

„Mennyiért adja el a kormány a lelkiismeretét?

A magyar nagykövet azokon az utcákon ünnepli az iráni diktatórikus rezsimet, ahol az ártatlan tüntetők vére folyt, szó szerint. Szijjártó Péter pedig külön üdvözletét is küldi az iszlamista forradalom 44. évfordulójára.

Mit kapunk ezért cserébe? Mert felteszem, mögöttes szándékkal küldte ki Magyarország is a képviseletét az iráni forradalom évfordulójára szervezett teheráni fogadásra. Mert ha nem, akkor az azt jelentené, hogy az Orbán-kormány egyetért azzal, ami Iránban történik: a nők brutális elnyomásával, a tüntetések leverésével, a tüntetők kivégzésével. Emlékszünk még Mahsa Aminire?

A magyar kormány azt az Iránt ünnepli, amely rakétákat és drónokat szállít Oroszországba. Miközben az Európai Unió a békére törekszik és szankcionálja Putyin háborújának támogatóit.

(A tüntetők elleni brutális fellépésért az unió már vetett ki szankciókat iráni vezetőkre, cégekre, amelyeket egyhangúlag, tehát Magyarország jóváhagyásával fogadott el.)

Mi ér annyit a magyar kormánynak, hogy minden jóérzéssel szembemenve ezt az iráni rezsimet ünnepelje? Hogy az Európai Unióban a már egyébként is elég elszigetelt pozíciónkból egyre kijjebb és kijjebb kerüljünk?”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató