2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Hadházy nekiment Gyurcsányéknak az offshore-os Ráczné miatt

A lódoktor a közösségi oldalán kritizálta Gyurcsányékat.

Kordás László országgyűlési képviselő tragikus halála miatt a Demokratikus Koalíciónak döntenie kellett a 2022-es országgyűlési választáson szerzett listás mandátum sorsáról. A DK Elnöksége azt a döntést hozta, hogy a jövőben Ráczné Földi Judit fogja betölteni a megüresedett országgyűlési mandátumot. 

Hadházy Ákos közösségi oldalán úgy reagált, „rossz üzenete van annak, hogy ha egy ellenzéki párt az off-shore cégben érdekelt, de azt letagadó politikusnak adja a listán bekerült képviselője tragikus halála miatt megüresedett mandátumot.

Elsőre talán ez a párt belügyének tűnik, de valójában azt jelzi, hogy az a párt semmit nem tanult az áprilisi kudarcból”

– írta a politikus, aki azzal folytatta, a „jelek szerint úgy gondolják, a párthűség fontosabb, mint a tisztesség és feddhetetlenség. Pedig ez a Fidesz útja, nem ez vezet a rendszer leváltásához!”

Felidézte, Ráczné úgy indult el az előválasztáson, hogy nyilatkozott, nincs off-shore érdekeltsége, aztán mikor lebukott, nem lépett vissza és pártja sem léptette le.

Pert indított ugyan az őt leleplező újság ellen, de azt elvesztette. Az külön visszatetsző, hogy bár veszített az előválasztáson, a pártja most mégis visszacsempészi a politika első vonalába”

– fogalmazott az országgyűlési képviselő, aki a DK-ról azt írta, a párt szereti azt gondolni és állítani magáról, hogy ők az ellenzék vezető ereje ás azzal az igénnyel lépnek fel, hogy mindenki álljon be mögéjük.

Ezzel azonban fokozott felelősségnek is társulnia kellene. Ráczné esete azt mutatja, hogy ezt még nem értették meg”

– zárta.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató