2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Lezárták Moldova légterét

 Sajtóhírek szerint egy „ismeretlen eredetű” drón miatt rendelték el a légtérzárat.

Moldova kedden ideiglenesen lezárta légterét, egy nappal azután, hogy a kelet-európai ország elnöke azzal vádolta meg Oroszországot, hogy kormánya megbuktatását tervezi – írta a Reuters.

A lap felidézte, hogy Oroszország tagadta Maia Sandu elnök vádját,

aki többször is aggodalmát fejezte ki tavaly február óta Oroszországnak a volt szovjet köztársasággal szembeni szándékai miatt.

A chisinaui nemzetközi repülőtér egyik forrása a Reutersnek elmondta, hogy a lezárás biztonsági okokra vezethető vissza.

Mint ismert az ország kormánya a napokba mondott le miután egy orosz cirkálórakéta átrepült a légterükön.

Az Air Moldova nemzeti légitársaság közleménye szerint ideiglenesen lezárták Moldova légterét. A légitársaság a Facebookon nyilvánosságra hozott közleményében hozzátette: várják a lehetőséget a járatok újraindítására.
Noha a légitársaság nem indokolta a moldovai hatóságok erre vonatkozó döntését, egy helyi médium arról számolt be, hogy egy ellenséges drón észlelése miatt rendelték el a légtérzárat.

A Ziarului de Garda moldáv lap forrásai szerint „az ország légterét azután zárták le, hogy a bukaresti hatóságok értesítették Chisinaut, hogy egy másik államhoz tartozó drón repült át az ország légtere felett”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató