2024. július 24. - Kincső, Kinga
EUR : 390.06
USD : 358.25
Időjárás ikon32°21°

Szexuális visszaélés gyanúja miatt feljelentették a Krúdy Gyula Általános Iskola munkatársát

Bite Zsolt korábban arról beszélt: nem érdemes őt feljelenteni, mert olyan neves szervezetek védik, mint a TASZ, a Helsinki Bizottság vagy éppen a PDSZ.

Szexuális visszaélés bűntett gyanúja miatt feljelentést tett a Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási nyelvű Általános Iskola pedagógiai asszisztense ellen Tényi István, miután kiderült: 

a közel negyvenéves LMBTQ-aktivista férfi egy tizenöt éves fiúval „kavar”.

A Magyar Nemzet azt írja: a közérdekű bejelentéseiről ismertté vált Tényi István indoklása szerint Bite Zsolt – aki egyben az iskola fotósa is – egy tizenöt éves fiúval tart fenn szexuális kapcsolatot, de szerinte ez teljesen rendben van, mivel ez nem pedofília, hanem efebofília. Elmondása szerint a kettő közötti különbség az, hogy mivel a beleegyezési korhatár hazánkban tizennégy év, így az ő „szerelme” már nem számít gyereknek. Bite a videóbejegyzésében – amelyet időközben már törölt – egyébként azt is kijelenti: 

aki megpróbálja bármelyik hatóságnál feljelenteni, az nem fog sikerülni,

ugyanis őt olyan neves szervezetek védik, mint a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), a Helsinki Bizottság vagy éppen a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ).

Az ügyben – bizonyítottság esetén – felmerülhet a szexuális erőszak bűntett gyanúja, ezért a feljelentő a Btk. 198. paragrafusának vonatkozó rendelkezései, valamint a Be. 29. paragrafusának pontjai alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kéri.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató