2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Világméretű káosz tört ki a Lufthansánál

Egy informatikai hiba miatt késnek, valamint törlődtek járatok. Egyelőre nem tudni, meddig tart a káosz.

A Lufthansa egy szerda reggeli informatikai hibája okozta a hatalmas repülőtéri káoszt a világban. A vállalat megerősítette a hibát a BILD-nek, de még nem tudják pontosan, mekkora gondot okozott a probléma, de azt már tudni lehet, hogy a Lufthansa-csoport valamennyi légitársasága érintett.

Egyelőre nem tudni, mennyi járat késik és mennyit töröltek. A hibában érintett a check-in rendszer, valamint a beszálláshoz használt rendszerek. Münchenben és a frankfurti repülőtéren is feltorlódtak az utasok és a repülőgépek is.

Az utasokat azért sem engedték be a várakozó repülőgépbe, mert a személyzet szerint fontos információk hiányoztak az indulásról. Kezdetben minden belföldi járatot töröltek, és az utasokat arra kérték, hogy szálljanak át a Deutsche Bahn járataira.

Több német repülőtérről származó fotók és videók is káoszt mutattak az indulási csarnokokban. Többek között Benjamin Rohé vállalkozó is közzétett egy videót, amelyen egy angol nyelvű hangosbemondó jelzése hallható: „Még nem tudjuk megmondani, mennyi ideig tart.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató