2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Danyilov: Ukrajna semmisítette meg a Szovjetuniót és Oroszországot is képes elpusztítani

Az ukránok kezdeményezték a Szovjetunió összeomlását – mondta Olekszij Danilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára az egy televíziós interjúban, amelyből a RIA Novosztyi idézett.

Oroszország egy újabb nagyszabású rakétatámadást készít elő Ukrajna ellen, amelyet február 23-24-én hajthatnak végre – jelentette ki Olekszij Danyilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi tanács (RNBO) titkára csütörtökön egy tévéműsorban. A tisztségviselő hozzátette, hogy az ukrán erők készen állnak erre a támadásra. Szavai szerint Ukrajnában már tisztában vannak azzal, milyen egy ilyen támadás, amikor 115-120 rakéta repül Ukrajna területére.

Ezzel a nappal is megbirkózunk” 

– fejezte ki meggyőződését Danyilov.

Az Ukrenerho áramszolgáltató vállalat közben arról tájékoztatott, hogy a csütörtökre virradóan végrehajtott orosz rakéta- és dróntámadás miatt nem szükséges korlátozni az áramfogyasztást Ukrajnában. Közleményében kiemelte, hogy már öt egymást követő napja nincs hiány az energiarendszerben, és csütörtökre sem jósolnak ilyet.    



„BIZTON ÁLLÍTHATOM, HOGY MI, UKRÁNOK VOLTUNK AZOK, AKIK MIATT ÖSSZEOMLOTT A SZOVJETUNIÓ” – HANGSÚLYOZTA.

Danyilov szerint a Szovjetunióban 1989 márciusában tartott első sztrájkban 176 bányász vett részt, közülük 94-en ukránok voltak. Ezek a sztrájkok voltak azok, amelyek elindították az Unió összeomlásának folyamatát – mondta.

A tisztviselő emellett azt állítja, hogy a kijevi rezsim „Oroszországot mint államot is képes elpusztítani”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató