2023. június 05. - Fatime
EUR : 371.06
USD : 344.4
Időjárás ikon24°16°

Március 15-re szervezik a pedofil és lmbtq tanárok a gigatüntetést

PDSZ=Pici Diákokat Szopatunk

Március 16-ától határozatlan idejű sztrájkot hirdet a szakképző intézményekben a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), ha addig nem történik érdemi előrelépés a szakképzésben dolgozókat érintő sztrájkkövetelésekkel kapcsolatban – írja a Népszava.

Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője azt mondta, a szakszervezet hamarosan levélben fordul Nagy Márton miniszterhez, hogy javasoljon időpontot az egyeztetések megkezdésére. A határozatlan idejű sztrájkot abban az esetben is meghirdetik, ha az egyeztetés kezdeményezése sikertelen marad.


A PDSZ szakképzési sztrájkbizottságának négy fő követelése van:

- legalább a közoktatásban követelt béremeléssel azonos mértékű fizetésemelést kapjanak a szakképzésben dolgozók is,

- a szakképzésben dolgozók egy évre vetített munkaidőkerete szűnjön meg, helyette első lépésként vezessék be a közoktatási törvény szerinti heti 22 kötelező óraszámot,

- a szakképzésben dolgozók kapják vissza a közalkalmazotti törvény szerint járó jogaikat és védelmet, amiket elveszítettek, miután a kormány megszüntette közalkalmazotti jogviszonyukat,

- illetve hozzanak létre egy önálló oktatási minisztériumot, hogy az oktatás teljes rendszere egy irányítás alá kerüljön az óvodától az egyetemig.

A PDSZ ügyvivője szerint március 16. egy szimbolikus dátum, akkor lesz pontosan egy éve, hogy a szakszervezetek a közoktatásban is határozatlan idejű sztrájkot hirdettek.

Az Egységes Diákfront már január végén bejelentette, hogy március 15-ére tüntetést szerveznek Budapesten a Szabad sajtó útján.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató