2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A Jobbik hatvanmilliós szerződést kötött a CEU alapítójának partnercégével

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül, hogy a Jobbik és a Soros Györgyhöz köthető Teplán István kapcsolata egészen Vona Gáborig nyúlik vissza.

A CEU-t Soros Györggyel megalapító Teplán István által létrehozott Prosum Alapítvány az egyik partnere annak a cégnek, amelynek hatvanmillió forintos megbízást adott a Jobbik frakciója tavaly év végén

– derült ki az Ország­gyűlés honlapjára feltöltött nyilvános szerződésekből. A dokumentum szerint a Nagy-Pál Levente vezette Civitas Intézet Zrt. feladata Az Európai Unió és a szankciós politika megítélése, a magyar lakosság attitűdjei az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban című szakanyag elkészítése volt, 280 oldalas terjedelemben – számol be róla a Magyar Nemzet. 

A Lukács László György jobbikos frakcióvezető, valamint a Civitas vezérigazgatója által aláírt szerződés 2022. november 16-tól december 6-ig szólt, azaz a cég háromheti megbízásra kapott csaknem hatvanmillió forintot.

A brüsszeli irodával rendelkező alapítványt a 2007-ben a Gyurcsány-kormány személyügyi központját vezető, a CEU-t is megalapító Teplán István hozta létre a Civitas Intézetet is vezető Nagy-Pál Leventével.

A sajtóban korábban megjelent írások szerint a Jobbik és a Soros Györgyhöz köthető Teplán kapcsolata Vona Gáborig nyúlik vissza. A volt pártelnök a G-nap után induló Magyar Nemzet Szalon zárt körű rendezvénysorozat eseményén találkozott először a Soros-egyetem alapítójával, aki aktívan dolgozott a Jobbik újjáépítésén.

Olyannyira, hogy az osztrák Die Pressében egy olyan írást is közölt, amelyben szalonképesnek nevezte az egykori szélsőjobboldali pártot.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató