2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Az AfD-s Björn Höcke is reagált a budapesti antifa terrorra

– Brutális támadássorozat történt a hétvégén a magyar fővárosban, Budapesten baloldali terroristák egy csoportja részéről. Voltak köztük németek: Clara W. (22), Anna M. (25), Emilie D. (20), Moritz S. (20), Tobias E. (29). Az eljárás részleteiben emlékeztet a Lina Engel körüli csoport támadásaira, amelyet jelenleg Drezdában vádolnak bűnszervezet létrehozása miatt – fogalmaz Facebook-posztjában Björn Höcke, az AfD türingiai politikusa, s jól látható, hogy a hétvégi események nemzetközi szinten is ismertté váltak már.

– Engel letartóztatása ellenére a „kalapácsbanda” legtöbb tagja még mindig szabadlábon van. Legutóbb január 12-én csapott le egy razziakommandó Erfurtban. Már 2021-ben volt egy látványos támadás Erfurtban, amelyben rendőrnek álcázott baloldali szélsőségesek otthon támadtak meg egy politikai ellenfelét, klórral leöntötték, és szándékosan kalapáccsal eltörték a lábát

– írja Höcke.

Úgy véli, a Bild cikkében említett Tobias E. az Eisenach-i támadások kapcsán letartóztatott, de ismét szabadlábra helyezett Tobias Edelhoff lehet. Az „Antifa-Ost-Proceedings” egyik fő tanúja a „kalapácsbanda” belső körébe sorolja.

A nemzetközi Antifáról ebben a cikkünkben is írtunk.

– Türingiában, amelyet a vörös-piros-zöld kormány irányít, úgy tűnik, kevés az érdeklődés a baloldali szélsőséges erőszak komoly folytatása iránt. Az erőszaksorozat, amely különösen Türingiában hagy maga után vérnyomokat, tovább fokozódik. Külföldön, ahol kisebb az együttérzés az elkövetők indítékai iránt, most talán a legfontosabb elkövetőket sikerült elkapni – reménykedik.

(Magyar Jelen)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató