2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Megállapították: Biden egy egészséges életerős 80 éves

Az amerikai elnök az egészségügyi vizsgálat alapján továbbra is alkalmas a szolgálatra.

Joe Biden amerikai elnökön a Walter Reed kórházban végeztek „munkaalkalmassági vizsgálatot”, és egészségesnek nyilvánították. „Biden elnök továbbra is egy egészséges, életerős, 80 éves férfi, aki alkalmas az elnöki feladatok sikeres ellátására, beleértve az elnöki, államfői és főparancsnoki feladatokat is” – írta közleményében Dr. Kevin O'Connor az alapos vizsgálatot követően.

A 2021 novemberében elvégzett legutóbbi vizsgálat óta a legjelentősebb egészségi problémája a tavalyi koronavírus-fertőzése volt, mivel azonban két emlékeztető oltást is kapott, enyhe tünetekkel átvészelte a betegséget. Ugyanakkor megkapta a Paxlovid nevű vírusellenes gyógyszert is. „Az elnök nem tapasztalt olyan maradványtüneteket, amelyek »hosszú Covidnak« tekinthetők” – mondta O’Connor.

Az orvos beszámolt arról is, hogy Bidenen bőrgyógyászati szűrést is végeztek, egy kisebb elváltozást eltávolították a mellkasáról, és további vizsgálatra küldték.

O'Connor szerint Biden hetente legalább öt napon át aktív edzésprogramban vesz részt, nem fogyaszt alkoholt és nem dohányzik.

Az elnököt alapos neurológiai vizsgálatnak is alávetették, amely „megnyugtató” eredménnyel zárult az orvos szerint. Merev mozgása és a magas koleszterinszintje miatt azonban kezelésben részesül Biden, aki néha a reflux tüneteit is mutatja.

A politikus egészsége azért is téma, mert az újraválasztásáért való indulást fontolgatja. Egy esetleges második elnöki ciklus végén 86 éves lenne. Biden azt mondja, őszinte lenne az amerikaiakkal, ha úgy gondolná, hogy bármilyen egészségi probléma miatt nem tudná ellátni a feladatait.

Ami a számokat illeti, Biden magassága a mérések szerint 1,82 méter, tömege pedig 80 kiló.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató