2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kulabá őrjöng, amiért a francia Auchan áruházlánc nem vonult ki Oroszországból

A Le Monde című francia lap cikkére reagált, amely szerint az Auchan ingyen szállított élelmiszert az orosz hadseregnek.

Azt már mindenki tudja, hogy Ukrajnában létezik halállista, de azt már kevesebben, hogy van vállalati halállista is. Az ukrán hatóságok folyamatosan listázzák azokat a nyugati vállalatokat, amelyek a felszólításuk ellenére nem hagyták el Oroszországot.

Az ukránok rendszeresen frissülő adatbázist közölnek azokról a vállalatokról, amelyeket bojkottálni kell az oroszországi tevékenységük miatt. Ezen a listán szerepel az Auchan is. A francia kereskedelmi óriás már a szankciók kezdetén közölte, hogy nem fogja elhagyni az orosz piacot.

Oroszországban, ahol a márka 20 éve van jelen, közel 30 ezer alkalmazottat foglalkoztat – közölte a vállalat vezérigazgatója tavaly márciusban.

Kuleba a közösségi médiában közölte, hogy már tavaly felszólította a világot, hogy bojkottálja az Auchant, amiért nem vonul ki Oroszországból.

AZ AUCHAN AZ OROSZ AGRESSZIÓ TELJES ÉRTÉKŰ FEGYVERÉVÉ VÁLT. EZT MEG KÍVÁNOM VITATNI FRANCIA KOLLÉGÁMMAL – ÍRTA KULEBA A TWITTEREN EGY CIKKRE REAGÁLVA, AMELY SZERINT AZ ÁRUHÁZ INGYEN SZÁLLÍTOTT ÉLELMISZERT AZ OROSZ HADSEREGNEK.

A vállalati ukrán halállistán szerepel több magyar cég is, a legismertebb közülük a MOL.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató