2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

A nagytudású német külügyér szerint az oroszoknak "360 fokban kellene változtatniuk"

Jó néhány közösségi média felhasználó gúnyt űzött Baerbockból az interneten, miután láthatóan nem jött rá, hogy mit jelentene „360 fokos változást”.


 Annalena Baerbock német külügyminiszter a héten a müncheni biztonsági konferencián való részvétele során geometriai „tudását” csillogtatta.
 
Amikor a moderátor egy panelbeszélgetés során arról kérdezte, hogy van-e esély arra, hogy Ukrajna biztonságban lesz, ha Vlagyimir Putyin marad Oroszország elnöke, Baerbock meglehetősen furcsa választ adott.
 
„HA NEM VÁLTOZIK MEG, 360 FOKBAN, AKKOR NEM” – MONDTA ANGOLUL.
 
A Baerbock megjegyzését tartalmazó videó részlet gyorsan elterjedt, és sok közösségi média felhasználó gúnyolja a német tárcavezetőt.
 
Medvegyev is reagált a német külügyi tárcavezető kijelentésére:



IGAZÁN SZÓRAKOZTATÓ, HOGY ILYEN TUDATLAN EMBEREK IRÁNYÍTJÁK EURÓPÁT. ANNALENA BAERBOCK AZT MONDTA, HOGY ÖRÜLNE, HA MOSZKVA 360 FOKOS FORDULATOT VENNE. AZAZ, VÁLTOZATLANUL TARTANÁ. NEM KÉTSÉGES, GEOMETRIA MESTER????, EZ ÍGY IS LESZ. MI KITARTUNK AZ ÁLLÁSPONTUNK MELLETT – ÍRTA MEDVEGYEV A TWITTEREN.
 
Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője sem hagyta szó nélkül:

Hacsak Annalena Baerbock német külügyminiszter nem tanul meg egyetlen iskolai tantárgyat sem, nincs lehetőség arra, hogy hosszú távon, az ő kormányzása alatt biztosítsák Németország biztonságát – írta Zaharova a Telegramon.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató