2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Orbán Viktor Kína legmagasabb rangú diplomáciai vezetőjét fogadta

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap magánvacsora keretében fogadta Vang Ji államtanácsost, a Kínai Kommunista Párt Központi Külügyi Bizottságának igazgatóját – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium a nap folyamán jelentette be, hogy Szijjártó Péter miniszter hétfőn Budapesten tárgyal Vang Ji államtanácsossal.

Hozzátették: a napirenden a Kína és Közép-Európa országai közötti együttműködés, valamint a két ország stratégiai partnersége szerepel majd.

Vang Ji a Twitteren szokta gyakran megosztani Ameriak-ellenes gondolatait.

Az egyik legutóbb ilyen:

"Az USA egy léggömböt észlel 18 000 méter magasan a föld felett, de nem látja a mérgező vinil-klorid gombafelhőt Ohio felett?"

A kínai külügyminisztérium remekül szokott gúnyolódni az amerikai prioritásokon.

Pl. így:

Egyes amerikai politikusok már régóta keveset törődnek az amerikaiak élethez való jogával. Eltekintve attól, hogy végtelen, hangzatos vitákat folytatnak Amerika fegyverproblémájáról, semmit sem tettek ellene, és mégis más országokat vádolnak az emberi jogok megsértésével.

Szóba került korábban a Nord Stream is...

A nyugati médiát nem érdekli az igazság az Északi Áramlat robbanása mögött? Vagy valami másról van szó? Objektív, pártatlan és szakszerű vizsgálatot kell lefolytatni a robbanások ügyében, és a felelősöket felelősségre kell vonni.

Volt nemrég egy ilyen bejegyzés is:

Kína készen áll arra, hogy együttműködjön Oroszországgal, hogy tovább mozdítsa átfogó stratégiai koordinációs partnerségét egy új korszakhoz.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató