2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

„Soha ne felejtse el Napóleont!” – fenyegető üzenetet kapott Macron az orosz külügytől

A válaszban a francia elnököt a Kremllel folytatott kétszínű diplomáciával is megvádolták.

Oroszország vasárnap válaszolt Emmanuel Macronnak, az Oroszország legyőzését akaró megjegyzései miatt, mondván, hogy Moszkva még mindig emlékszik Bonaparte Napóleon sorsára, és a válaszban a francia elnököt a Kremllel folytatott kétszínű diplomáciával vádolták meg.

Macron a Le Journal du Dimanche című lapnak azt mondta, Franciaország azt akarja, hogy Oroszországot legyőzzék Ukrajnában, de soha nem akarta „szétzúzni” azt.

A »soha« kapcsán: Franciaország nem Macronnal kezdődött, és az állami szinten tisztelt Napóleon maradványai Párizs központjában nyugszanak.
Franciaországnak – és Oroszországnak – ezt meg kell értenie” – nyilatkozta válaszul Maria Zakharova külügyminisztériumi szóvivő.

„Általánosságban Macron felbecsülhetetlen” – mondta, hozzátéve, hogy megjegyzései azt mutatják, hogy a Nyugat az oroszországi rendszerváltásról tartott megbeszéléseket, miközben Macron többször is találkozókat keresett az orosz vezetéssel.

Macron bírálatokat váltott ki egyes NATO-szövetségesekből, amiért vegyes üzeneteket közvetített az Ukrajna és Oroszország közötti háborúval kapcsolatos politikájával kapcsolatban, és egyesek Párizst a nyugati szövetség gyenge láncszemének tartják.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató