2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Börtönbüntetést kért az ügyészség a férfira, aki szándékosan ütött el egy biciklist 2021 októberében

Vádat emeltek a 28 éves férfival szemben, aki 2021 októberében két utcába is a forgalommal szemben hajtott be, majd bosszúból elütött egy biciklis futárt, közölte az ügyészség.

A sofőr október 28-án a forgalommal szemben hajtott be a Dob utcába, ahol összetűzött egy biciklis futárral. A sofőr már ekkor ráhúzta a kormányt, majd szintén a forgalommal szemben hajtott be a Kisdiófa utcába. Itt már egy taxis fedélzeti kamerája rögzítette, ahogy a biciklis a szabálytalan autós után hajt, hogy kérdőre vonja. Ezután rövid szóváltás alakult ki, amitől a sofőr ingerült lett, hirtelen gázt adott, elütötte a futárt, majd elhajtott. A biciklis a járdára zuhant és súlyos lábsérülést szenvedett.

A férfi végig tagadta a bűncselekmény elkövetését, állítása szerint tíz éve vezet, de nem vette észre az egyirányú utcát jelző táblákat, a Dob utcában egy parkolóhelyről kiálló autó miatt húzta az út szélére a kormányt, és a Kisdiófa utcában is véletlenül ütötte el a biciklist, amikor rájött, hogy rosszul kanyarodott be az utcába, és meg akart fordulni.

Az ügyészség most a büntetett előéletű, szándékosan gázoló sofőrt súlyos testi sértéssel vádolja, vele szemben végrehajtandó börtönbüntetést és a közúti járművezetéstől történő végleges eltiltást indítványozott.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató