2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Az oroszok bejelentése szerint elfoglalták Paraszkovjivkát

Az oroszok bejelentése szerint elfoglalták Paraszkovjivkát.

Az orosz fegyveres erők elfoglalták a Bahmuttól északra fekvő Paraszkovjivka községet – jelentette ki Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a hétfői hadijelentést ismertetve.

Jan Gagin, az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió vezetője a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek azt mondta, hogy az orosz hadsereg körülzárta Bahmutot. Korábbi jelentések szerint Paraszkovjivka elfoglalása elvágja a városba Csasziv Jar felől vezető utolsó utánpótlási útvonalat.  Ramzan Kadirov, Csecsenföld vezetője arról tett bejelentést, hogy az Ahmat különleges egység a luhanszki népi milíciával együtt

elfoglalt egy stratégiai magaslatot Belohorivka közelében, kijutva a Sziverszkbe vezető vasúti vonalhoz.  

Konasenkov szerint az ukrán fegyveres erők vesztesége az elmúlt nap folyamán mintegy 315 fő volt, közülük 115 katona a Donyeck körzetében folytatott harcokban esett el. A tábornok a megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök és objektumok között sorolt fel egyebek között egy Szu-27-es repülőgépet, két harckocsit és négy hadianyag-raktárt.    Az orosz ellenőrzés alá került területek több településéről jelentettek a helyi hatóságok hétfőn ukrán tüzérségi támadást.

A vasárnapi csapások során egy civil életét vesztette, 12 pedig megsebesült.    

Vjacseszlav Gladkov, az oroszországi Belgorod megye kormányzója közölte, hogy hétfőn ukrán találat következtében egy nő életét vesztette, egy férfi pedig megsebesült Novaja Travolzsanka községben. Vasárnap egy tizenéves lány halt meg repeszek okozta sérülések miatt.    Roman Sztarovojt, a szintén oroszországi Kurszk megye kormányzója közölte, hogy az Ukrajnával szomszédos régióban az Ukrajna elleni háború elindításának első évfordulóján fokozott készültségbe helyezték a biztonsági erőket, terrorcselekmények és provokációk lehetőségével számolva. Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy Kurszk megyében a tűzrendészeti előírások megsértése miatt tűz ütött ki egy fedezékben, ami hat katona halálát okozta. Az ügyben vizsgálat indult.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató