2023. március 21. - Benedek
EUR : 398.93
USD : 373.7
Időjárás ikon16°10°

A Mi Hazánk a Btk. módosításával tiltaná meg a 18 éven aluliak számára a homoszexualitást

A büntető törvénykönyv (Btk.) módosítását kezdeményezte Novák Előd, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője annak érdekében, hogy a jelenlegi 14 helyett ismét 18 év legyen az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat esetében a beleegyezési korhatár.

Keddi budapesti sajtótájékoztatóján a politikus arról beszélt: ha szükséges, akár az alaptörvény módosítását is kezdeményezik a jelen helyzet megváltoztatása érdekében, mert szerintük ezzel a megoldással kerülhetnek valóban védett státuszba a felnőtteknél jobban veszélyeztetett fiatalok.

A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely a pedofíliához hasonlóan a homoszexuális propagandafelvonulás betiltását is követeli - tette hozzá Novák Előd.

A képviselő szerint a homoszexualitás "szexuális deviancia természetellenes, biológiai zsákutca", amely - a drogokhoz hasonlóan - "ideig-óráig szerezhet örömet egyeseknek, de tartós boldogságot széles körben semmi esetre sem".

Halász Géza, a Mi Hazánk család- és szociális ügyi szakpolitikusa azt hangsúlyozta: miközben a gyermekvédelmi törvény tiltja, hogy 18 évnél fiatalabbak számára a homoszexualitást népszerűsítő, megjelenítő tartalom elérhető legyen, azt engedi, hogy egy felnőtt szexuális kapcsolatra vegyen rá egy vele azonos nemű kiskorút.

Könnyen belátható, hogy itt súlyos jogi következetlenség, hovatovább képmutatás van a szabályozásban - mondta a politikus, szégyenteljesnek nevezve ezt az ellentmondást.

 

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató