2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Giorgia Meloni Ukrajnának üzent: „Harcolunk önökért és az önök szabadságáért”

A Kijevbe érkezett olasz miniszterelnök teljes támogatásáról biztosította Ukrajnát, közben az ukrán nagykövet Silvio Berlusconit támadja.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök kedden hivatalos látogatást tesz Kijevben, és meglátogatja Bucsát és Irpinyt – azt a két kijevi elővárost, amelyek lakossága a háború első hónapjaiban, Kijev ostroma alatt orosz kegyetlenkedések áldozata lett.

„Megtiszteltetés és kötelesség itt lenni” – jelentette ki az olasz miniszterelnök,
ahogy Kijevben leszállt a vonatról. „Itt lenni helyes és szükséges”.

A miniszterelnök kifejtette, „azt gondolom, azért is kötelesség itt lenni, hogy megerősítsük az olasz kormány álláspontját, és személyesen is meggyőződjünk arról, hogy mire van szüksége egy olyan népnek, amely a szabadságáért küzd.” Hozzátette, „mindig más a saját szememmel látni valamit, és azt hiszem, ez segít a megértésben az olaszoknak is.”

Ukrajna hálás, de Berlusconit utálja

Jaroszlav Melnyik, Ukrajna Olaszországba akkreditált, Melonit Kijevbe is elkísérő nagykövete hangsúlyozta, Ukrajna értékeli, hogy Giorgia Meloni olasz miniszterelnök „Berlusconi elfogadhatatlan nyilatkozatai után megerősítette az olasz kormány megingathatatlan támogatását Ukrajna iránt”.

Az olasz miniszterelnök Kijev után Bucsába utazott, ahol átadott kettőt az olasz kormány által Ukrajnának adományozott 52 generátorból, illetve szintén kettőt a 45 Iveco harcjárműből, amelyeket az olasz Civil Védelmi Hatóság adományozott az ukrán hadseregnek.

„Olaszországra számíthatnak, Önökkel vagyunk a kezdetektől, és ott maradunk végig. Minden támogatásunkat bírják” – jelentette ki Meloni, aki biztosította az ukránokat arról is, hogy „harcolunk önökért és az önök szabadságáért”.

Irpinybe érve az olasz kormányfő kifejezte: „Azt remélem, hogy át tudom adni az olaszoknak azt, amit láttam”

 

(Mandiner)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató