2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Kedden további négyen ismerték be bűnösségüket a Völner– Schadl-ügyben

Négy végrehajtóról van szó, azonban a végrehajtói kar elnökének sofőrje és bizalmasa tagadta a vádakat.

Több végrehajtó is beismerte a bűnösségét az elmúlt évek legsúlyosabb korrupciós ügyében, a Schadl-Völner-ügyben a keddi előkészítő ülésen, a végrehajtói kar elnökének sofőrje és bizalmasa viszont tagadta a vádakat – számol be tudósításában a Telex a korrupciós ügy második előkészítő tárgyalásáról.

Ismert: a Völner-Schadl-ügy múlt hét csütörtökön, az előkészítő tárgyalással kezdődött. Az ügyészség a volt államtitkárra 8, a végrehajtók egykori vezetőjére pedig 10 év börtönt kért. 

A végső ítélet a beismerés enyhítő körülménye miatt valószínűleg kevesebb lenne, de ugyanúgy életbe lépnének a további joghátrányok, melyeket a 22 oldalas vádirat tartalmaz. Ugyanis az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság Schadlt 200 millió, míg Völnert 25 millió forint pénzbüntetésre, továbbá mindkettőjüket 10 év közügyektől eltiltásra, jogi egyetemi végzettséghez kötött foglalkozástól végleges hatályú eltiltásra ítélje, és rendeljen el velük szemben vagyonelkobzást a jogtalan gazdagodásuk erejéig.

Múlt csütürtökön már a XXII. rendű vádlott beismerte bűnösségét. Kedden pedig  több olyan vádlott állt a bíróság előtt, akik Schadl György segítségével úgy lettek végrehajtók, hogy vállalták, a leendő végrehajtói irodájuk nyereségének egészét vagy egy részét cserébe visszaadják Schadl Györgynek, ami néhány esetben többszázmilliós összegeket jelentett. Cserébe többen havi egy-két milliót kaptak vissza Schadl Györgytől. 

A hét keddi meghallgatottból négyen –  V. Levente tizenkettedrendű,  N. Gábor tizenegyedrendű, O. Ákos tizedrendű, és M. Eszter nyolcadrendű vádlott – beismerték  a bűnösségüket. 

A többieket a bíróság kedd délután hallgatja meg.

A beismerések nem jó hírek Schadl-nek, akinek egyre nehezebb lesz védeni a pozícióját. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató