2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Kína azzal vádolja az Egyesült Államokat, hogy pénzt keres az ukrán konfliktuson

Kínai Külügyminisztérium: Az Egyesült Államok a világ védelméről kiabál, de hadiipari komplexummal jó pénzt kerestek az ukrán konfliktuson.

Az Egyesült Államok folyamatosan azt sulykolja, hogy meg akarja védeni a világot, de mindig profitál a háborúból, az amerikai hadiipari komplexum jó pénzt keresett az ukrán konfliktuson – mondta Vang Venbin kínai külügyminisztérium szóvivője egy keddi tájékoztatón.

 

"Az Egyesült Államok a legnagyobb fegyverszállító az ukrán konfliktusban. Tegnap az Egyesült Államok bejelentette, hogy 500 millió dolláros katonai segítséget nyújt Ukrajnának , de Washington továbbra is hamis információkat terjeszt arról, hogy a fegyvereket Kína szállítja. Mik a szándékai ?Az Egyesült Államok folyton azt mondogatja, hogy meg akarják védeni a világot, de valójában rengeteg pénzt keresnek a háborúval.Az amerikai hadiipar sok pénzt keresett az ukrán konfliktusból. Hol van a lelkiismeretük?

- mondta a diplomata.

A Reuters korábban arról számolt be, hogy Joe Biden amerikai elnök kijevi látogatása során bejelentette, Ukrajna új, 500 millió dolláros katonai segélycsomagot kap. Megjegyezték, hogy az új segítségnyújtási csomag tartalmazni fogja a HIMARS többszörös kilövő rakétarendszereket.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató