2023. április 02. - Áron
EUR : 380.99
USD : 349.85
Időjárás ikon14°

Putyin a törvényhozás előtt tart beszédet, várhatóan vázolja Oroszország háborús terveit is

Putyin kedden az orosz törvényhozás előtt tart beszédet, amiben várhatóan értékeli a háború jelenlegi állását, és országa jövőbeli terveire is kitér majd.A tervek szerint az orosz elnök tájékoztatni fogja az orosz politikai és katonai elitet az általa „különleges katonai műveletnek” nevezett ukrajnai hadművelet helyzetéről. A beszéd időpontja azért is szimbolikus, mert Oroszország majdnem pont egy éve támadta meg Ukrajnát, emellett a donyecki és luhanszki szakadár köztársaságok elismerésének is most van az évfordulója.

A beszédről az orosz elnöki szóvivő azt mondta, hogy „életünk ilyen döntő és bonyolult fordulópontján mindenki valamilyen üzenetre vár”.A Kreml közlése szerint a háborús helyzet értékelése mellett Putyin beszél majd országa fejlődéséről is, miután a nyugati országok átfogó szankciókat vezettek be Oroszország ellen.

Putyin közép-európai idő szerint 9.00 órakor tartja meg első beszédét a moszkvai törvényhozás előtt. A Kreml a napra egy ünnepi koncertet is szervezett, majd szerdára összehívták a duma és a Szövetségi Tanács rendkívüli ülését.

(Guardian, TASZSZ)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató