2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

FeGyőr: Orbán Magyarország békéjét és biztonságát veszélyezteti

A hazaáruló Momentum bukott elnöke ismét megosztotta magvas gondolatait a Facebookon.

„Az orosz diktátor a mai beszédében nyíltan elismerte, amit mi a Momentumban már a háború kezdete óta mondunk: Oroszország a Nyugat, és nem Ukrajna ellen folytat háborút. Ezzel Putyin cáfolta Orbán Viktor hónapok óta hangoztatott, és a hétvégi évértékelőjében is megismételt hazugságát, miszerint az orosz-ukrán háború »két szláv nép háborúja« – vagyis nem jelent fenyegetést Magyarországra és a NATO-ra nézve.

Erről bizonyosodott most be, hogy mindvégig hazugság volt. Beigazolódott, amiről hónapok óta beszéltünk: hazánk alapvető nemzeti érdeke, hogy Ukrajna megnyerje honvédő háborúját az orosz agresszorral szemben. Ennek egész egyszerű okai vannak: Európa nem hagyhatja, hogy a területszerző agresszió kifizetődővé váljon a világban - ha ugyanis azzá válik, és Oroszország következmények nélkül garázdálkodhat, az beláthatatlan következményekkel járhat a világ stabilitására. A megtorlatlanul hagyott orosz erőszak más országokat is felbátoríthat arra, hogy ne tartsák be a nemzetközi egyezményeket – nem nehéz belátni, hogy miért jelentene egy ilyen világ veszélyt egy olyan kisebb ország számára, mint amilyen Magyarország.

Orbán tehát Magyarország békéjét és biztonságát veszélyezteti, amikor aláássa az EU és a NATO egységét Putyinnal szemben.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató