2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

"Mindennek vége" - Scott Ritter szerint eldőlt, Ukrajna elvesztette a háborút

Scott Ritter korábbi amerikai hírszerző tiszt szerint Ukrajna már elvesztette az Oroszországgal való konfliktust.



A Nyugat biztosítékai ellenére Ukrajna már elvesztette az Oroszországgal vívott harcot - mondta Scott Ritter amerikai katonai elemző, a tengerészgyalogság volt hírszerző tisztje és az ENSZ iraki fegyverzetellenőrzési felügyelője a Mysl Polska napilapnak.

"Vége van. Függetlenül a Nyugat Oroszországról szóló nyilatkozataitól, már mindenki tudja, hogy Ukrajna vereséget szenvedett"

- mondta.

Ritter szerint Kijev, amely a harci műveletekben főként a tüzérségre támaszkodik, nyárra kifogy az utánpótlásból, de a NATO-nak már nem lesz lehetősége pótolni azt.

Az elemző megjegyezte, hogy Lengyelország is, amely több fegyverszállítást követel Ukrajnának, most kezdi felismerni, hogy nem lesz győzelem.

"Oroszország, amelyre Lengyelország ujjal mutogat és gúnyolódik, hamarosan ott fog állni Lengyelország határainál és távcsövön keresztül fogja nézni" - zárta a szakértő.

A nyugati országok folyamatosan azt hangoztatják, hogy Ukrajnának a csatatéren kell legyőznie Oroszországot, és fokozzák a fegyverszállításokat és a katonai felszereléseket. Moszkva többször kijelentette, hogy a nyugati katonai segítség nem jelent jót Ukrajnának, és csak meghosszabbítja a konfliktust, a fegyverszállítás pedig az orosz hadsereg legitim célpontjává válik.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató