2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Trump: Ki kell takarítanunk a háborús uszítókat a Pentagonból és a külügyminisztériumból!

„Megfelelő vezetéssel 24 óra alatt véget vethetnénk az ukrajnai konfliktusnak. Én vagyok az elnök, aki békét hoz” — fogalmazott Donald Trump.

Donald Trump Eisenhower 1961-es figyelmeztetése óta az egyik legerősebb elítélő nyilatkozatot tette közzé az amerikai establishment külpolitikájáról és az annak középpontjában álló apparátusról – tudósít a The National Pulse.

A harmadik világháború még soha nem volt közelebb, mint most” 

– figyelmeztet a 45. elnök, majd egy sor politikai ígéretet tesz a 2016-ban megkezdett kormányzása által megkezdett washingtoni reformmisszió befejezéséről. „Ki kell takarítanunk a háborús uszítókat és a globalistákat a Pentagonból és a külügyminisztériumból” – fogalmaz Trump az alábbi videóban:

 

„Az egyik oka annak, hogy generációk óta én voltam az egyetlen elnök, aki nem indított háborút, az, hogy én voltam az egyetlen elnök, aki elutasította sok washingtoni tábornok, bürokrata és úgynevezett diplomata katasztrofális tanácsait, akik csak azt tudják, hogyan kell minket konfliktusba sodorni, de azt nem tudják, hogyan kell kijuttatni minket” – mondta a volt elnök, aki tavaly év végén indította el kampányát az elnöki szék visszavételéért. Trump név szerint is említett felelősöket:

„Évtizedek óta ugyanazok az emberek, – például Victoria Nuland – megszállottan próbálják Ukrajnát a NATO felé terelni, nem is beszélve az ukrajnai felkelések külügyminisztériumi támogatásáról. Ezek az emberek már régóta keresik a konfrontációt, és most a harmadik világháború szélén tántorgunk” – fogalmazott, majd saját elnökségére is rátérva kifejtette:

Volt oka annak, hogy nem keveredtünk háborúkba, mert más országok tiszteltek minket

Teljesen felépítettem, újjáépítettem a hadseregünket. Nem akartak ujjat húzni az Egyesült Államokkal, de most nevetnek rajtunk. Megfelelő vezetéssel 24 óra alatt véget vethetnénk az ukrajnai konfliktusnak. A következő négy évem végére a kormányunk vezetői soraiban lévő háborús uszítók, csalók és kudarcosok mind eltűnnek. És lesz egy új, hozzáértő nemzetbiztonsági tisztviselőkből álló csoportunk, akik mindenekelőtt Amerika létfontosságú érdekeinek védelmében hisznek” – fogalmazott az egykori elnök.

 

 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató