2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Zelenszkij számonkérte Berlusconit, rendesen mellélőtt

Az olasz jobboldali koalíció legnagyobb rákfenéje az Ukrajnával való kapcsolat. Míg Meloni Kijevbe látogat, addig Silvio Berlusconi kritikusan tekint az atlantista narratíva kiszolgálására, - írja a szentkoronaradio.com.

Berlusconi, korábbi olasz miniszterelnök nem éppen a russzofóbiájáról híres, nemrégiben ki is emelte, ha ő lenne most is a kormány vezetője semmiképpen nem tárgyalna az ukrán elnökkel. Zelenszkij ezért egyik felszólalásában számonkérte az olasz politikust, fejéhez vágva, hogy

az ő házára bizonyosan nem hullottak rakéták naponta, nem haltak meg háborúban a szerettei stb.

Berlusconi velős válaszában azonban emlékeztette rá, hogy ő túlélte a szövetséges légierő II. világháborús olaszországi bombázásait, szóval van tapasztalata az ilyen körülményekről.

Berlusconi élesen emlékezhet ezekre, hiszen 1944. október 20-án, az amerikai repülőgépek Milánóban lakott területre szórták ki bombáikat, melynek következtében egy általános iskolát is porig romboltak 184 kisgyermek halálát okozva. A városban felcseperedő olasz politikus ekkor 8 éves volt.

Bár Milánó a bombázásért 2019-ben bocsánatkérésre szólította fel Amerikát, információink szerint ez azóta sem történt meg…



(Szentkoronaradio.com)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató