2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

A Karmelitánál akciózott a Greenpeace

A kamuzöld Greenpeace-aktivisták az ukrajnai háború kezdetének évfordulóján egy hatalmas molinót helyeztek el a Karmelitánál „Gáz, függőség: elég!” szöveggel. Az aktivisták azt akarták üzenni ezzel a kormánynak, hogy "válaszaik az energiaválságra teljesen hibásak, nem a megoldáshoz, csak még jobban elmélyülő válsághoz vezetnek."

A Greenpeace szerint elfogadhatatlan, hogy az energiaválság egy éve alatt csak tovább korlátozták a megújuló energiaforrásokat, és hogy nem kezdeményeztek programokat az energiafelhasználás hosszú távú csökkentésére – írja a greenpeace.org.

Mint a portál kiemeli, 

EHELYETT A MAGYAR KÖLTSÉGVETÉSBŐL TOVÁBBRA IS ÖMLIK A PÉNZ AZ ÉGHAJLATOT KÁROSÍTÓ, HÁBORÚKAT OKOZÓ GÁZ, OLAJ ÉS SZÉN FELHASZNÁLÁSÁBA.



A Greenpeace aktivistái az ukrajnai háború évfordulójának alkalmából egy hatalmas molinót feszítettek ki a Karmelitánál „Gáz, függőség: elég!” szöveggel. A szervezet által idézett adatok szerint az orosz–ukrán háború kezdete óta az Európai Unió országai közül Magyarország vásárolta a második legtöbb földgázt Oroszországtól (Németország után).

Orbán Viktor korábban egyértelművé tette, hogy Magyarország kimarad az orosz gáz- és olajkereskedelmet érintő szankciókból, ugyanis ezek aránytalanul terhelnék az országot. Mint leszögezte, az összes, Magyarországon elfogyasztott gáz 85 százaléka Oroszországból érkezik, a magyar háztartások 85 százalékát gázalapon működtetik, az üzemanyagot pedig olajból állítjuk elő, amelynek 64 százaléka jön Oroszországból.

A kamu zöldek követelik: A klímavédelem szempontjait is figyelembe véve

LEGKÉSŐBB 2035-IG VEZESSÉK KI A GÁZT, ÉS HELYETTE KLÍMABARÁT, BÉKÉS, MEGÚJULÓ ENERGIAFORRÁSOKBÓL BIZTOSÍTSÁK AZ ORSZÁG ENERGIAFELHASZNÁLÁSÁT.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató