2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Az ukránok eljátszottak egy légiriadót, hogy Biden hősiesebbnek tűnjön

Miközben nagyon súlyos környezeti katasztrófa sújtja az Egyesült Államokat, addig Joe Biden elnök egy korrupt országban turnézik – többek között ezért bírálják az amerikai elnököt hétfői kijevi látogatása után. Az elnök látogatása nagy botrányt okozott az Egyesült Államokban. Az Egyesült Államok demokrata vezetésének egyértelmű célja a baloldali ideológia terjesztése, ezért akarják Ukrajnát teljesen a befolyásuk alá vonni, és ennek megfelelően politizálnak egész Európában, ezért küldték Magyarországra David Pressmant nagykövetnek is – olvasható az Origo honlapján.

Joe Biden hétfői kijevi látogatása hatalmas felháborodást keltett az Egyesült Államokban. Egyrészt éppen akkor történik, amikor egyre nagyobb a botrány a Biden házában talált, részben Ukrajnát érintő titkos dokumentumok, másrészt az ukrajnai korrupcióval gyanúba keveredett fia, Hunter Biden ügyében. A fiát egyre többen Biden sötét oldalának nevezik az Egyesült Államokban. Ráadásul a nyilatkozataiban Putyint hisztérikusan támadó Biden még meg is alázkodott az utazás előtt, amikor a Fehér Ház garanciát könyörgött ki arra, hogy az utazás alatt az oroszok nem lövik Kijevet.

Az egész látogatás egyik legszánalmasabb momentuma az volt, hogy Biden megérkezésekor Kijevben megszólaltak a légvédelmi szirénák, holott szó sem volt légitámadásról. Vagyis: eljátszották a veszélyt, hogy Biden büszkélkedhessen, még az sem zavarta Zelenszkijt, hogy a kijeviek ijedten menekültek az óvóhelyekre.

Még az amúgy demokrata párti CNN tudósítója is kénytelen volt megjegyezni:

napok óta nem volt légiriadó Kijevben.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató